Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
PERCEPT FUN s.r.o. Menu

Magazín

Aktuální slevy

10. 9. 2014

 Vážení zákazníci,

nepřehlédněte prosím nabídku Kreativního ateliéru MAXIM-ZDR.CZ®.  

Tentokrát jsme pro Vás připravili slevu 10%  na TAKTILNĚ HAPTICKÉ DEKY https://www.percept-fun.com/…icka-deka-1/https://www.percept-fun.com/…la-motyli-2/.

Nepřehlédněte naše TUNELOVÉ PODLOŽKY. Jako jediná firma v České republice nabízíme mnoho variant a velikostí. Nyní v akční ceně se slevou 15% https://www.percept-fun.com/vyhledavani/…=

Můžete si také vybrat z nabídky tvarovaných pomůcek https://www.percept-fun.com/…ane-pomucky/, u nichž nabízíme slevu 20%.

Všechny slevy jsou aktivní do 30. 9. 2014.

Realizace Snoezelenu na ZŠ Jungmannova, Jihlava

4. 9. 2014

Vážení Snoezelen nadšenci, ve dnech 30. a 31.8. proběhla na Základní škole v Jihlavě první fáze realizace nové Snoezelen místnosti. V této fázi bylo instalováno do místnosti hvězdné nebe, baldachýn u stropu, taktilně didaktická…

Mimořádně zvýhodněné ceny kurzů

4. 9. 2014

Milí příznivci Snoezelenu,

vítám vás v novém školním roce a ráda bych vám za BAZALSNUZ® – sekci VZDĚLÁVÁNÍ nabídla výhody v podobě slev na některé podzimní kurzy.

Účastníkům III. mezinárodní konference „Terapie z rukou odborníků znamená luxus pro všechny smysly“ (15. – 16. 10. 2014) nabízíme účast na níže uvedených kurzech a daných termínech za zvýhodněné ceny se slevou 20%.

Profesor Pagliano vystoupí s tématem neuroplasticita na konferenci v Brně

1. 9. 2014

Milí návštěvníci našich stránek,

III. mezinárodní konference Snoezelen-MSE s názvem Terapie z rukou odborníků znamená luxus pro všechny smysly, která proběhne 15. – 16. října tohoto roku, se nazadržitelně blíží.
Dnes bych rád upozornil na téma mozek a neuroplasticita – s tímto nadmíru zajímavým tématem vystoupí renomovaný odborník, pan profesor Paul Pagliano z Austrálie.

Činnost mozku a neuroplasticita, tedy celoživotní schopnost mozku přizpůsobit se strukturálně i funkčně novým podnětům či změnám v prostředí je velice zajímavé téma. Schopnost nervových buněk stavět, přestavovat, rušit a opravovat svoji tkáň po celý život je zároveň oborem, ve kterém se objevují stále nové a nové poznatky na základě nejnovějších výzkumů.

Už dávno, alespoň v oblasti mozku neplatí známé přísloví – Starého psa novým kouskům nenaučíš. Poznatky o neuroplasticitě a fungování mozku se týkají a dají využít v oblasti školství, zdravotnictví, rehabilitace, psychologie a mnoha dalších oborů.

Pan profesor Pagliano přijíždí do České republiky poprvé a pravděpodobně na dlouhou chvíli naposledy, jeho itinerář je naplněn dlouho dopředu. Jsme velice šťastni, že se nám podařilo organizačně zajistit jeho návštěvu v České republice, stálo nás to značné úsílí.

Pan profesor má navíc úžasný dar podávat obtížná témata přinášející nejnovější poznatky z výzkumů po celém světě velice zajímavým a srozumitelným způsobem.

Na internetových stránkách www.snoezelen-mse.cz se dozvíte podrobnější inormace o celém programu konference. 
Je doslova „naplněn“ předními světovými i česko- slovenskými odborníky, kteří vystoupí se zajímavými příspěvky k tématu Snoezelen koncept.

Kurz Působení Snoezelen konceptu na děti s ADHD

7. 7. 2014

I když se nacházíme v období dovolených a prázdnin, mnozí z nás (a určitě i mnozí z vás) se v tomto čase věnují nejenom odpočinku, ale také svým koníčkům a mnohdy i dalšímu vzdělávání a rozvíjení svých zájmů. Představitelé ASNOEZ absolvovali společně se švýcarskými kolegy z mezinárodní asociace ISNA-MSE kurz týkající se Snoezelen konceptu a jeho využití pro děti s autismem, s ADHD či pro děti s jinými diagnózami.

Nová rubrika VZDĚLÁVÁNÍ

4. 7. 2014

Milí zákazníci,

nově jsme pro vás na našem e-shopu připravili rubriku VZDĚLÁVÁNÍ. Zde najdete informace a odkazy na vzdělávací aktivity zaměřené na Snoezelen v základním a rozšiřujícím pojetí, metodiku strukturovaných hodin, využití kompenzačních pomůcek (polohovacích, fixačních, vertikalizačních, motivačních, …) ve Snoezelenu, práci s dětmi s ADHD s využitím prvků konceptu Snoezelen-MSE aj.

Mezinárodní konference ve Finsku - téma paní Filatové přijato k prezentaci

2. 7. 2014

Téma a zpracování přednášky paní Renáty Filatové, zástupkyně ISNA-MSE v ČR a SR uspělo v nabité mezinárodní konkurenci a bylo vybráno k prezentaci na mezinárodní konferenci ISNA-MSE ve Finsku, která proběhne v říjnu 2014.

Věrnostní program

4. 6. 2014

Připravili jsme pro vás VĚRNOSTNÍ PROGRAM na zakoupení zdravotních, kompenzačních a vzdělávacích pomůcek Kreativního ateliéru MAXIM-ZDR.CZ®. 

Polohování vleže na zádech a na boku

3. 6. 2014

Základním polohováním vleže je poloha na zádech. Trup by měl být v jedné ose s hlavou i končetinami. Hlava nesmí být v záklonu. Při polohování se snažíme o potlačení patologických pohybových vzorců a snižování spasticity. Polohu lze měnit až do tzv. polosedu. Důležitým aspektem v polohování na zádech je podložení hlavy příslušnou pomůckou.

Polohování na břiše

3. 6. 2014

Polohovací klína patří k tzv. základní výbavě při péči o klienty s handicapem. Nelze na ně při práci s těžce handicapovanými lidmi zapomenout. Je třeba klást důraz na materiál.

Polohování v sedě

3. 6. 2014

Správný sed, postura dítěte v polohovacím vozíku, speciální židli aj. je jednou z nejzákladnějších poloh žáka, dítěte ve speciálním školství.

Polohování v kleče

3. 6. 2014

Polohování vkleče odpovídá 6. měsíci ontogenetického vývoje dítěte. Velmi často je nezbytné podkládání trupu pomůckou, která nese výraznou část hmotnosti těla.

Plazení a lezení po čtyřech

3. 6. 2014

Dr. Temple Fay působil jako vedoucí katedry neurochirurgie na Temple University Medical School v letech 1929 – 1943, kdy opustil univerzitu a začal se zabývat rehabilitací mozku u pacienta s CMP. Za léta své působnosti ovlivnil kariéru mnohých neurologů a neurochirurgů.

Vertikalizace

3. 6. 2014

Rehabilitační vertikalizační polohovací a relaxační houpačka síť „Klasik“ s nosností 150 kg, je jedinečnou pomůckou pro vertikalizaci tělesně a mentálně postižených osob. Je také jedinou houpačkou vhodnou pro klienty s epilepsií. Pro svůj přirozený pohyb je vhodná i k aktivaci vestibulárního systému.

III. mezinárodní konference

2. 6. 2014

Milí návštěvníci našich stránek,
Na internetových stránkách www.snoezelen-mse.cz si můžete prohlédnout „exkluzivní“ program říjnové konference v Brně, kde vystoupí přední světoví i česko- slovenští odborníci se zajímavými tématy k tématu Snoezelen koncept.

Vzdělávání - Snoezelen koncept

2. 6. 2014

Milí návštěvníci,

za Asociaci konceptu Snoezelen ČR vás chci pozvat na nově vypsaný kurz Průvodce ve Snoezelen-MSE prostředí – I. stupeň v termínu 20. 06. 2014. Stále evidujeme několik volných míst.  V rámci kurzu budou probírána zajímavá témata:

Pozvání

2. 6. 2014

Dobrý den,

jsem ráda, že jste zavítali na naše webové stránky a chci vás pozvat na III. mezinárodní konferenci s názvem „Terapie z rukou odborníků znamená luxus pro všechny smysly“ – 15. – 16. 10. 2014, kterou pořádá Masarykova univerzita v Brně ve spolupráci s Asociací konceptu Snoezelen ČR.

Klokan

27. 5. 2014

Maxi je ve vertikalizační pomůcce – klokanovi spokojený a raduje se z pohybu. Kromě klokana má ještě bederní pás.
Prohlédněte si ukázku: video (MP4)

 

Osobní návštěva v kreativní dílně

26. 5. 2014

Milí návštěvníci našich webových stránek,
Dovolte mi, abych se s vámi podělil o milý a zajímavý zážitek z minulého týdne. Paní S. z Rakouska se s námi v minulém týdnu domlouvala na schůzce, aby mohla navštívit kreativní dílnu MAXIM-ZDR.CZ® a vyzkoušet se svým hendikepovaným synem naše výrobky přímo u nás.

Nové výrobky na našich stránkách

21. 5. 2014

Přejeme krásné ráno do nového týdne.

Potřebujete poradit s objednávkou ...

19. 5. 2014

Dobrý den vážení zákazníci,
potřebujete-li si objednat na našem e-shopu www.percept-fun.com a nejste si jistí, jaké zboží vybrat dle množství variant, způsobu použití, prosím volejte nebo pište. Prokonzultuji s Vámi materiály, rozměry a také ceny. Můžeme Vám vyrobit pomůcku dle Vaší individuální zakázky.
Těším se na spolupráci.
Jitka Zárubová,
tel. 777 633 818, e-mail: ucetni@bazalsnuz­.cz.

Aktivity BAZALSNUZ® a další spolupráce

19. 5. 2014

Dobrý den,

v souvislosti se spuštěním nových webových stránek MAXIM-ZDR.CZ® (www.percept-fun.com) vnímám potřebu připomenout další aktivity společnosti BAZALSNUZ® a také ASNOEZ®.

Pozvání

19. 5. 2014

Mnozí z vás tuto informaci jistě vědí, neboť jste ji již stihli zaznamenat, ostatní z vás, příznivce Snoezelen konceptu, tato zpráva jistě potěší.
Ve dnech 15. – 16. 10. 2014 proběhne v Brně, v kinosále Scala konference s názvem Terapie z rukou odborníků znamená luxus pro všechny smysly.

Postřehy z Rakouska

12. 5. 2014

Jsem ráda, že se mohu s vámi podělit o své postřehy z prostředí výstavy v rakouském Welsu.

Výstava v rakouském Welsu – příjemné setkání a úspěšná prezentace

12. 5. 2014

Výstava v Rakousku byla zcela jistě úspěšná. Jako jediná česká firma účastnící se výstavy INTEGRA – Rehabilitace, péče a terapie jsme byli středem zájmu nejen návštěvníků, ale i samotných organizátorů. 

Výstava ve Welsu - Snoezelen prostředí

12. 5. 2014

Dobrý den,
úspěšně jsme se vrátili z rakouského Welsu, kde ve dnech 7.5. – 9.5. 2014 proběhla výstava pomůcek pro osoby s postižením.

Zvýhodněná nabídka

11. 5. 2014

Vážení zákazníci, využijte cenovou nabídku k nově otevřenému webu BAZALSNUZ®. Všechny výrobky, jež se vyrábějí v kreativním ateliéru MAXIM-ZDR.CZ®, nyní získáte s 20% slevou. Jedná se o mimořádnou nabídku, nečekejte a objednávejte!…

INTEGRA výstava kompenzačních pomůcek v rakouském Welsu

9. 5. 2014

zdravíme Vás z rakouského města Wels, kde probíhá největší výstava v Rakousku týkající se rehabilitace a pomůcek pro lidi s různými formami hendikepu.

Vážení a milí návštěvníci webu MAXIM-ZDR.CZ

3. 5. 2014

velice nás těší, že Vám můžeme představit nové webové stránky internetového obchodu www.MAXIM-ZDR.CZ. Snažili jsme se nabídnout zboží v nové podobě a jednodušší formě vyhledávání. Budeme rádi za každou Vaši připomínku a podněty vedoucí k dalšímu zlepšení, jsme připraveni na ně reagovat. Věříme, že na stránkách www.MAXIM-ZDR.CZ naleznete řešení svých potřeb a inspiraci pro svou nelehkou práci v oblasti pomáhajících profesí. Je nám ctí pro Vás tvořit, vyvíjet a hledat ta správná řešení, zkrátka pracovat k Vaší spokojenosti.

Příjemné chvíle na webu přeje kolektiv zaměstnanců.

Jitka Zárubová, účetní

2. 5. 2014

V oblasti zpracování zakázkových a dodacích listů, vydaných faktur, předávacích protokolů a splatnosti se můžete obracet na paní účetní Jitku Zárubovou, která se snaží být zákazníkům vždy nápomocna.

Polohování v souvislosti s kompenzačními pomůckami

1. 5. 2014

Cílem polohování je udržování nejen končetin, ale i trupu ve fyziologické pozici nebo v pozici blížící se fyziologickému držení. Správné polohování vede k pozitivnímu ovlivnění mikrocirkulace v postižených tkáních, prevenci (korekci) svalového tonu a plasticity zúčastněných tkání, fixují se příslušné klouby, což přináší úlevu, tlumí se patologické pohybové vzorce CNS, např. napínací reflexy, dráždivost, klonus, tremor, apod. U pacientů s kombinovaným zrakovým postižením se zesiluje smyslové vnímání a působí psychicky velmi pozitivně.

 

Nezbytností v péči o člověka s poruchou hybnosti je změna polohy těla

1. 5. 2014

Mezi základní změny polohy těla patří vertikalizace, polohování a mobilizace.

Pojem vertikalizace bývá spojován se zahájením a nácvikem postoje a chůze (mobilizace).

V některých případech není přímá vertikalizace možná. Dlouhodobý  pobyt klienta na lůžku stěžuje okamžité zahájení rehabilitace nácvikem postoje a chůze, proto je vhodnější začít rehabilitaci polohováním. Obyčejná změna polohy je vlastně „neobyčejná“, stimuluje senzorické a sekundárně i motorické funkce člověka.

Mobilizace znamená schopnost aktivního pohybu, a to, jak jeho částí tak celého těla. Správná funkce organismu souvisí s pohybem, pohyb má obrovský význam.

„Pohyb znamená myšlení, myšlení znamená pohyb“.

Údržba výrobků

29. 4. 2014

Vysvětlení důležitých symbolů, které Vám pomohou při čištění a údržbě výrobků zakoupených v našem obchodě.

Výběr dataprojektoru a domácího kina pro Snoezelen místnosti

14. 4. 2014

S naší pomocí budete moci zvolit správné vybavení zobrazovací techniky s ohledem na Vaše prostorové i finanční možnosti.

O nás

11. 4. 2014

Kreativní dílna MAXIM-ZDR

Textilie

11. 4. 2014

U našich výrobků se můžete setkat také s označením TEX, TEXa, SANO, SANOa. Význam označení je důležitý pro výběr zboží.