Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
PERCEPT FUN s.r.o. Menu

Výběr dataprojektoru a domácího kina pro Snoezelen místnosti

14. 4. 2014

S naší pomocí budete moci zvolit správné vybavení zobrazovací techniky s ohledem na Vaše prostorové i finanční možnosti.

Dataprojektor

Při výběru dataprojektoru pro Vaši snoezelen místnost máte hned několik možností. Můžete si pořídit standartní dataprojektor a k němu domácí kino nebo pouze samostatný dataprojektor, jenž je vybaven USB portem, ze kterého lze bez použití počítače promítat fotografie, případně upravené prezentace (například Acer P7500 nebo BenQ MW767). Tato volba může být ale dosti nákladná, tyto projektory se pohybují v cenové relaci cca 30.000,– Kč a výše.

Lacinější možností je zakoupit projektor a propojit jej s domácím kinem. Projektor (např. BenQ M5521P) lze propojit s domácím kinem pomocí kabelu HDMI, což zajišťuje lepší a plynulejší obraz a výhodou je, že potřebujete pouze jeden kabel pro přenos obrazu i zvuku. Tento projektor se dá pořídit za cenu okolo 8.000,– Kč. Musíte mít však na paměti, že domácí kino musí mít také HDMI výstup. Levnější projektory se dají s domácím kinem propojit pomocí S-VIDEO kabelu; pro zvuk je nutno pořídit kabel zvlášť. Vzhledem k technologickému pokroku se ale od této možnosti pomalu upouští.

Jakmile máme hotové spojení projektoru a domácího kina (včetně rozmístění reproduktorů do rohů místnosti), stačí již jen propojit projektor s počítačem pomocí VGA kabelu. Projektor lze spojit například také s iPadem, v tomto případě je však nutné zakoupit speciální kabel přímo od prodejce tohoto přístroje.

Domácí kino

Co se týče domácího kina, pro snoezelen místnosti je vhodné pořídit soustavu 5.1, čili soustavu 5 reproduktorů, aby se dosáhlo kýženého efektu. Tyto reproduktory rozmístíme do rohů místnosti, tím zajistíme zvukové efekty ze všech stran.

Při výběru musíme dbát na správné připojení (HDMI, popř. S-VIDEO, kompozitní). V případě, že chceme „za málo peněz hodně muziky", můžeme si pořídit domácí kino Philips HT03510, které je vybaveno sadou pěti reproduktorů a HDMI rozhraním, které přenáší digitální video ve vysokém rozlišení a digitální vícekanálový zvuk. Kromě DVD, VCD a CD médií přehraje Philips HTD3510 data také ze zařízení s USB rozhraním. Toto domácí kino se dá pořídit za cenu cca 2600,– Kč.