Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
PERCEPT FUN s.r.o. Menu

Textilie

11. 4. 2014

U našich výrobků se můžete setkat také s označením TEX, TEXa, SANO, SANOa. Význam označení je důležitý pro výběr zboží.

TEX
 – povlak výrobku je textilní a nemá snímatelný povlak. Tedy jeden textilní povlak výrobku. (Určeno pro domácí využití, kdy si klient sám doladí vrchní, snímatelný povlak, dle svého domácího interiéru.)

TEXa
 – výrobek má vnitřní obal textilní a vnější snímatelný povlak je také textilní. Výrobek má tedy dva textilní povlaky. (Určeno pro domácí využití, kdy klient nemá problém s inkontinencí, zvládne udržet výrobek v čistotě praním vnějšího povlaku.)

SANO
 – zboží je vyrobeno z materiálu, který je sice textilní, ale je zároveň omyvatelný – TEPOREX SANAPUR. Jedná se o materiál s paropropusnou, voděodolnou zábranou (materiál je omyvatelný, ale zároveň prodyšný). URČENO PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ, ALE ZEJMÉNA PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÁ MUSÍ SPLŇOVAT VELMI PŘÍSNÉ POŽADAVKY NA HYGIENU. ZBOŽÍ S OZNAČENÍM SANO JE POUZE V JEDNOM OMYVATELNÉM POVLAKU, KTERÝ LZE PRÁT NA 40° C NEBO POUZE OTÍRAT. ZÁSADNĚ VŠAK NEPOUŽÍVEJTE ORGANICKÁ ROZPOUŠTĚDLA!!!

SANOa
 – zboží je vyrobeno z materiálu, který je sice textilní, ale je zároveň omyvatelný. TEPOREX SANAPUR je materiál s paropropusnou, voděodolnou zábranou (materiál je omyvatelný, ale prodyšný). URČENO PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ, ALE ZEJMÉNA PRO ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ, KTERÁ MUSÍ SPLŇOVAT VELMI PŘÍSNÉ POŽADAVKY NA HYGIENU. ZBOŽÍ S OZNAČENÍM SANOa MÁ JEDEN (VNITŘNÍ) OMYVATELÝ POVLAK, KTERÝ LZE PRÁT V BĚŽNÉ PRAČCE NA 40°C NEBO POUZE OTÍRAT. K ČIŠTĚNÍ ZÁSADNĚ NEPOUŽÍVEJTE ORGANICKÁ ROZPOUŠTĚDLA!!! DRUHÝ POVLAK JE SNÍMATELNÝ, VĚTŠINOU ZE 100% BAVLNY. TUTO KOMBINACI DOPORUČUJEME!!!

Použité zkratky a cizojazyčné názvy

Název Zkratka
Bavlna ba, baumwolle, cotton, cottone, algedon, algodon, algodao, cotone, katoen
Acetát AC
Bavlna ba, baumwolle, cotton, cottone, algedon, algodon, algodao, cotone, katoen
Česaná vlna WV
Elastan EA
Hedvábí silk, seide, soie
Juta jute
Konopí kemp, chanwu, hauf, konope
Len flax, lin, flachs, leinen, lan, LN, L, LI
Lycra LY
Polyakrylonitril PAN, PC
Polyamid PAD, PA
Polyester PES, PL
Polymethan PU
Polyvinylchlorid PVC
Viskóza VS, WIS, RAYON
Viskózová střiž SPUN RAYON
Vlna vool, laine, wolle, Schafwolle, VL
Ostatní AF