Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
PERCEPT FUN s.r.o. Menu

Rehab se blíží. Karlsruhe bude hostit odbornou výstavu

16. 1. 2015

MARTIN MACEČEK

Veletržní centrum v německém Karlsruhe, druhém největším městě spolkové země Bádensko-Württembersko přivítá ve dnech 23. až 25. dubna asi pět stovek vystavovatelů. Po tři dny v něm bude probíhat osmnáctý ročník mezinárodní odborné výstavy Rehab určenou, jak už sám název napovídá, rehabilitaci, terapii a prevenci.

Mezi hlavními vystavovateli nechybí ani světoznámá jména – Paravan, jednička na světovém trhu v úpravě vozíčků, či Otto Both HealthCare, premiant ve světě protetiky a jeden z předních poskytovatelů inovativních produktů pro lidi s omezenou schopností pohybu a orientace.

„Rehab je skutečně jedna z největších výstav v Evropě věnující se tomuto tématu. Podle předchozích zkušeností se předpokládá, že ji může letos navštívit až sto tisíc návštěvníků, z řad odborné i laické veřejnosti,“ říká Petr Kudělka, zástupce firmy Bazalsnuz pro zahraniční spolupráci.

„Součástí odborné výstavy jsou přednášky odborníků týkající se různých témat z oblasti rehabilitace, prevence, terapie, kulturní vystoupení, představení odborných filmů,“ pokračuje Petr Kudělka s tím, že Bazalsnuz je prozatím zřejmě jediná česká či slovenská firma, která se výstavy Rehab zúčastní. „Pozvání do Karlsruhe jsme dostali v Rakousku na výstavě ve Welsu v roce 2014, kde proběhla odborná výstava INTEGRA týkající se rehabilitace a terapie,“ doplňuje.

Firma Bazalsnuz měla na výstavě v Rakousku velký úspěch, i proto jsme byli pozváni do Německa. „Návštěvníci ve Welsu oceňovali u našich produktů zejména ruční výrobu, kvalitu, barvy a design výrobků,“ připomíná Petr Kudělka.

Na výstavě budou Češi představovat pomůcky pro bazální stimulaci, kompenzační pomůcky, pomůcky pro didaktický a výukový program a také komponenty – měkký nábytek, který se využívá ve Snoezelen místnostech.

Jedním z hesel letošní výstavy Rehab je další komunikace a nové sítě. Organizátoři věří, že mezi vystavovateli bude probíhat čilá výměna. A to nejen zkušeností. „Právě tím je Rehab zajímavý. Terapeuti, zaměstnanci a management v rehabilitačních a pečovatelských zařízeních, tady nacházejí často velkou inspiraci. I proto se s nimi tady v Karlsruhe setkáváme,“ vzkazuje Olaf Nill, nákupčí z Tübingenu, který má na starosti zásobování ortopedické společnosti Brillinger.